7 veprime të miratuara nga ekspertët që bëjnë të keni bebe të mençur

2018-02-02 në ora 12:43

Dietat e duhura dhe ushtrimet e lehta duhet të jenë pjesë e jetës së secilës grua gjatë shtatzënisë.

Për më tepër, ka gjëra të tjera që mund të kontribuojnë në shëndetin fizik dhe në atë mendor. Koha më e  mirë për fillimin  e zhvillimit kognitive të foshnjës është në javët e fundit të shtatzënisë.

Por cilat veprime duhet t’i bëni gjatë shtatzënisë, që të keni një bebe më të zgjuar?

Vazhdoni ta prekni beben pas intervaleve të rregullta, fetuset reagojnë shumë kur nëna prek barkun se sa kur i flasin, transmeton Gazeta Shneta.

Foshnjat mësojnë aftësi gjuhësore, nga barku i nënës, sidomos kur prindërit flasin me ta.

Nëna duhet të lexojë ose të flasë me foshnjën në gjuhë të ndryshme, këto foshnje zhvillojnë pjesën audituese që pastaj formon trurin e tyre për dëgjim dhe zhvillim të gjuhës.

Fetuset absorbojnë informacion maksimal gjatë 10 javëve të fundit të shtatzënisë.

Interaksioni e bënë fëmijën më aktiv në mitër, foshnjat dëgjojnë, mësojnë dhe kujtojnë fazat e fundit të shtatzënisë në trurin e tyre./Gazeta Shneta/