9 sekretet e lindjes që ndoshta nuk i keni ditur

2018-07-28 në ora 08:46

Kur jeni shtatzënë, të gjithë njerëzit flasin rreth  momenteve të lumtura të lindjes së një fëmije. Ju merrni komplimente se si e keni atë shkëlqim të bukur shtatzënisë, sa i adhurueshëm është barku juaj dhe sa shumë dëshironi të bëheni nënë.

Pas lindjes, zakonisht ju lejohet të mbani fëmijën tuaj, por askush nuk ju tregon se sa i brishtë është. Kjo qenie njerëzore e adhurueshme do të mbulohet me gjak, zhul, dhe një substancë të zbehtë derisa të pastrohet nga infermierët.

Disa pika  të gjakut duhet të largohen nga trupi disa ditë pas lindjes, pasi ato janë mbeturina që kanë mbetur në trupin tuaj. Kjo është e dhimbshme dhe pak e tmerrshme për shkak se këto mpiksje nuk janë të vogla, transmeton Gazeta Shneta.

Në gjysmën e shtatëzënisë tuaj, ju do të vini re se sa i gaztë është trupi juaj. Ju do të keni dhimbje të gazit që janë pothuajse të padurueshme, dhe sigurisht, do të kaloni shumë herë në gaz.

Ashtu si lindja e një fëmije nuk mjafton, gjithashtu duhet të dorëzoni placentën. Ose dikush me dorë merr atë me dorën e tij ose të saj, ose ata shtyjnë poshtë në stomak tuaj, kështu që presioni lejon placenta të dalë.

Të dyja metodat janë jashtëzakonisht të dhimbshme, veçanërisht për shkak se ju do të jeni të lënduar qysh në fillim./Gazeta Shneta/