Aplikacioni që iu ndihmon ta gjeni emrin e preferuar për fëmijën tuaj

2017-04-13 në ora 17:02

Kërkoni ndihmë për të zgjedhur një emër për fëmijën tuaj? Aplikacioni ‘Chooze’ pretendon të kuptojë preferencat tuaja për t’ju ndihmuar të zgjidhni emrin e fëmijës që dëshironi vërtet.

Shumë dhe shumë prindër janë penduar për emrat e fëmijëve dhe nëse mendoni për këtë, kjo nuk është aq e habitshme. Ka shumë faktorë që mund të ndikojnë në zgjedhjen tuaj përfundimtare: emrat e personave të famshëm, trendet fonetike dhe opinionet nga miqtë dhe familjen tuaj shkruan FitPregnancy, transmeton Gazeta Shneta.

Aplikacioni i sapo nisur Chooze mbështetet në psikologjinë kognitive për të zbuluar preferencat tuaja të të emrit të foshnjës. Mund të duket si një koncept i çuditshëm, pasi të gjithë do të mendonit se do ta dinit se çfarë ju pëlqen juve më shumë e më mirë se çdo aplikacion, por ka kuptim nëse mendoni për këtë.

Studiuesit kanë konkluduar se mund të jetë një mënyrë e mirë për çiftet të cilët nuk mund të bien dakord për emrin e foshnjës./Gazeta Shneta/