Arsyet pse marrëdhëniet seksuale janë të dhimbshme për burrat dhe gratë, sipas ekspertëve

2020-10-26 në ora 22:58

Ndenja e dhimbjes gjatë seksit është një problem i zakonshëm që mund të prekë këdo. Sidoqoftë, ka shumë arsye që seksi mund të jetë i dhimbshëm për ju dhe gjetja e shkakut të dhimbjes mund të jetë një hap i parë i rëndësishëm për ët ndihmuar në rregullimin e çështjes dhe përmirësimin e jetës.

Infeksion

Ka shumë lloje të ndryshme të infeksioneve që mund të shkaktojnë dhimbje në zonën e vaginës. Disa prej tyre janë:

Infeksione të transmetueshme seksualisht: infeksionet si gonorrea dhe klamidia mund të shkaktojnë acarim të brendshëm të vaginës, ndërsa herpesi mund të shkaktojë plagë në vulvë që mund të jenë të dhimbshme gjatë seksit.

Infeksionet e traktit urinar: infeksionet e traktit urinar mund të shkaktojë inflamacion të uretrës dhe fshikëzës tuaj e cila mund të çojë në dhimbje gjatë stimulimit të jashtëm.

Infeksionet e majave: një infeksion maja, i shkaktuar nga një teprie e kërpudhave candida, gjithashtu mund ta bëjë seksin të pakëndshëm, pasi labia dhe vagina juaj mund të jenë të lëndura dhe të fryera.

Menopauza

Trupi juaj kalon ndryshime të mëdha hormonale gjatë menopauzës të cilat mund të çojnë në dhimbje gjatë seksit depërtues.

Vaginismus

Vaginismus është një gjendje në të cilën muskujt rreth hapjes së vaginës tuaj kontraktohen papritmas gjatë depërtimit duke e bërë seksin të dhimbshëm ose madje të pamundur.

Vulvodynia

Vulvodynia është një gjendje e karakterizuar nga dhimbje kronike rreth hapjes së vaginës. Megjithëse mund të jetë e paqartë se nga e ka origjinën vulvodinia, edhe ulja mund të jetë e dhimbshme.

Thatësi

Nëse vagina juaj nuk është e lubrifikuar mjaft gjatë seksit, kjo mund të shkaktojë fërkime irituese në muret tuaja të vaginës duke e bërë depërtimin të dhimbshëm.

Endometrioza

Endometrioza është një çrregullim në të cilin indi i ngjashëm me atë që normalisht do të linte mitrën tuaj fillon të rritet në pjesë të tjera të trupit tuaj.

Fibroids

Fibroidet janë tumore jo kancerogjene që rriten brenda ose në muret e jashtme të mitrës tuaj. Në varësi të vendit ku rriten, miomat ndonjëherë mund të shkaktojnë dhimbje në legenin tuaj dhe ta bëjnë seksin të pakëndshëm. /GazetaShneta/