Asma gjatë shtatzanisë: efektet dhe trajnimi

2019-07-30 në ora 18:32

Asma mund të ndikojë në shtatzani kur gruaja nuk merr trajtimin e duhur. Shumica e trajtimeve të asmës janë të sigurta për t’u përdorur gjatë shtatzanisë. Asma është gjendje afatgjatë e mushkërive që mund të menaxhohet mirë me trajtimin e duhur.

Rreziku i komplikimeve të shtatzanisë është i ulët kur asma është e mirë kontrolluar, për ndryshme asma mund të rrisë rrezikun e problemeve të caktuara.

Asma është sëmundja më e zakonshme kronike që prek gratë shtatzëna. Sidoqoftë, asma e mirëmeanxhuar nuk është shqetësuese gjatë shtatzanisë. Nëse një grua kontrollon simptomat e asmës me një trajtim efektiv, nuk ka të ngjarë të shkaktojë ndikonjë ndërlikim në shtatzani.

Është e rëndëishme të theksohet se simptomat e asmës janë të pranishme deri në 45% e grave shtatzëna. Nëse asma është e rëndë ose nuk mjekohet në mënyrë efektive, simptomat gjatë shtatzanisë mund të rrisin rrezikun e komplikimeve./GazetaShneta/