Asnjëherë mos e bëni këtë gabim me lafshën e penisit të djalit

2018-07-22 në ora 11:57

Janë evidente një sërë keqkuptimesh në mesin e prindërve mbi kujdesjen e lafshës së penisit të djalit të tyre. Këtë e konfirmon edhe ngjarja e një nëne.

“Sapo solla fëmijën tim nga spitali, një nga gjërat që më shkaktonte konfuzitet është higjiena e penisit të djalit“, rrëfente nëna në kushte anonimiteti.

Gjithsesi, në lidhje me këtë është përgjigjur Dr. Bartone, pediatër, në Kidspot.

“Deri sa një numër i madh prindërish dhe ofruesish shëndetësor besojnë se pastrimi i penisit dhe i lafshës duhet bërë sapo foshnja të kthehet në shtëpi, unë mendoj të kundërtën. Mendoj se kjo gjë mund t’i shkaktojë dhimbje foshnjë.

Bëjë thirrje që pastrimi të fillojë që kur fëmija t’i mbush 1-vjeç dhe rekomandoj që pastrimi të bëhet në mënyrë gjentiloze, pa sforcim.

Me rritjen e fëmijës, ju mund t’i mësoni ata që ta mirëmbajnë higjienën e zonës së tyre gjenitale vetëvetiu“, rekomandon tutje ai./Gazeta Shneta/