Bebi juaj në bark: A urinon fetusi brenda mitrës

2018-07-22 në ora 17:16

Por a keni menduar ndonjëherë se çfarë po ndodhte me funksionet tuaja të tjera trupore derisa keni qenë në atë hapësirë ​​të mbyllur?

Embrionet fillojnë të urinojnë pas vetëm dy muaj të zhvillimit, rreth kohës që ata fillojnë të gëlltitin nga lëngu amniotik. Kjo në thelb do të thotë se fetusët kalojnë shtatë muaj por kjo nuk është edhe aq e madhe sa duket.

Për një gjë, urina – ndryshe nga fecesi  është steril, kështu që nuk përmban baktere që mund ta bëjnë fetusin, transmeton Gazeta Shneta.

Gjithashtu, produktet e mbeturinave që ne normalisht heqim nga urinimi, si azotit të tepërt, në vend janë filtruar nga fetusi dhe dorëzohen, përmes kordonit të kërthizës, mbrapa tek nëna për asgjësimin.

Dhe ç’të themi për mbeturinat që ne normalisht heqim nga urina? Epo, nëna kujdeset për këtë, gjithashtu – në mënyrë indirekte. Ajo djeg ushqimin para se të merr fëmijën, duke thithur vlerat ushqyese si sheqeri dhe proteina në gjakun e saj dhe pastaj duke kaluar ato vlera ushqyese në fetusin e saj përmes kordonit të kërthizës. Pra, shumica e produkteve të mundshme të mishit qëndrojnë me nënën./Gazeta Shneta/