Bllokimi i tubave fallopian, një nga vështirësitë që pengon konceptimin

2022-05-20 në ora 21:57

Shkaqet e infertilitetit te gratë dhe te burrat mund të jenë të prezente e të cilat pengojnë konceptimin.

Parregullsitë e ovulacionit, problemet strukturore në sistemin riprodhues, numri i ulët i spermatozoideve janë ndër arsyjet se pse keni pengesa në konceptim shkruan VeryWell Family, transmeton Gazeta Shneta.

Më poshtë, mund t’i gjeni tetë nga arsyjet e mundshme të vonesës në konceptim:

-Probleme qëndron me partnerin, jo tek ju!

Është vërtetuar se 20-30% e problemeve në konceptim vijnë si pasojë e infertilitetit mashkullor.

-Steriliteti është i lidhur me moshën

Mosha ndikon në cilësinë dhe sasinë e vezëve.

-Tubat fallopian janë të bllokuar

Shkaku i ovulimit përbën 25% të rasteve të infertilitetit femëror.Pjesa tjetër mund të ketë probleme me bllokimin e tubave fallopianë, probleme strukturore të mitrës apo endometriozë.

-Endometriozë

Endometrioza është kur indi i ngjashëm me endometriumin rritet jashtë mitrës.Është vlerësuar se deri në 50% e grave me endometriozë kanë vështirësi për të ngelur shtatzënë. /GazetaShneta/