Çfarë ndodhë nëse thithkat e gjirit marrin ngjyrë më të errët gjatë shtatzënisë?

2017-05-01 në ora 17:12

Të gjithë jemi në dijeni se madhësia e gjirit tuaj gjatë shtatzënisë ndryshon, por a e dini se ato mund të përjetojnë edhe ndryshime të tjera?

Thithkat mund të bëhen më të mëdha, mund të bëhen më të ndjeshme se zakonisht dhe mund të fillojnë edhe kolostrumin e rrjedhjes përpara lindjes shkruan Pregnancy Magazine, transmeton Gazeta Shneta.

Përveç kësaj, mund të gjesh që thithkat e juaja të duken pak më të errëta se zakonisht. Nëse ju jeni mësuar të keni kauza rozë, kjo mund t’iu duket si e pa zakontë, por është krejtësisht normale që të errësohen.

Çfarë gjendet prapa ngjyrës së errët?

Si zakonisht, hormonet e shtatzënisë janë përgjegjëse për këto ndryshime në ngjyrën e lëkurës suaj. Këto hormone stimulojnë një rritje të përkohshme në sasinë e melaninës që prodhon trupi juaj. Kjo është substanca e natyrshme që i jep pigment flokëve, syve dhe lëkurës tuaj. Me rritjen e melaninës, lëkura juaj mund të bëhet më e errët – veçanërisht në zonat ku ka më shumë pigment.. Disa gra – veçanërisht ato me lëkurë të errët mund të përjetojnë njollë në buzë, hundë, dhe në ballë.

Ju nuk mund ta pengoni trupin tuaj që të bëjë më shumë melaninë gjatë shtatzënisë, por ekspozimi ndaj diellit mund të ndihmojë që lëkura juaj të bëhet më e errët, pasi ekspozimi i diellit mund të intensifikojë këto ndryshime në pigment, gjithmonë duke vendosur krem mbrojtës ndaj diellit para se të zgjedhni t’i ekspozoheni atij./Gazeta Shneta/