Cilësohet si produkti më i shëndetshëm për fëmijët, por po i vë në rrezik ata

2017-05-09 në ora 19:55

Një studim i kryer nga Universiteti i Manchester-it ka treguar se ky produkt, që përdoret për fëmijët si tepër i shëndetshëm, në fakt është duke i vendosur ato në rrezik. Bëhet fjalë për masazhimin e trupit të bebeve me vajra.

Sipas mjekëve, kjo mund të sjellë dëme të mëdha dhe të pandreqshme në lëkurën e bebeve tuaja.

Pavarësisht se vaji i ullirit dhe disa lloje të tjera të vajrave bimorë përdoren gjerësisht dhe në masë për faktin se janë natyralë, ekspertët këshillojnë prindërit të mos përdorin asnjë lloj produkti të kësaj natyre për masazhin e lëkurës së bebeve, pasi vendosin në rrezik shëndetin e tyre shkruan DailyMail.

Duke qenë shumë delikate, lëkura e fëmijëve mund të dëmtohet rëndë, deri edhe në krijimin e ekzemave./Keshilla.net/