Çka shkakton stresin tek fëmijët?

2017-04-26 në ora 19:09

Stresi është reagimi fizik, kimik dhe emocional i trupit në një situatë të madhe, konfuze ose emocionuese.

Stresi është reagimi fizik, kimik dhe emocional i trupit në një situatë të madhe, konfuze ose emocionuese.

Edhe pse jeta e tyre mund të duket kaq e thjeshtë, fëmijët e të gjitha moshave mund të përjetojnë stres. Por jo i gjithë stresi e fëmijërisë është i dëmshëm, shkruan Gazeta Shneta.

Stresi normativ, i cili ndodh në kohën e tranzicionit gjatë gjithë zhvillimit të fëmijës, si
stresi i të mësuarit, për të folur, për të përdorur pupën, për të shkuar në shkollë dhe për të bërë miq të rinj, është në fakt një formë produktive ankthi, sepse ndihmon një fëmijë të rritet dhe të bëhet Më të pavarur.

Stresi i ndryshimit të jetës, nga ana tjetër, zakonisht është më konfuz dhe shqetësues për fëmijët. Ngjarjet ose situatat që mund të shkaktojnë stres të ndryshimit të jetës përfshijnë divorcin.

Kur prindërit zihen rregullisht ose ndahen, ndjenja e sigurisë së fëmijës kërcënohet, duke e bërë atë të ndihet i vetmuar dhe i frikësuar./Gazeta Shneta/