Depresioni i paslindjes së kësaj gruaje, është diçka që nuk duhet humbur nga nënat që sapo kanë lindur

2017-05-08 në ora 13:56

Një nënë shpërndau përvojën e saj me depresionin e paslindjes, si dhe le të themi se kjo storie nuk është nga ato që shihni vazhdimisht nëpër rrjetet sociale.

Kur bëhet fjalë për shtatzëninë dhe amësinë, ka shumë çështje që mbartin njerëzit, për të cilat mendojnë se janë tabu për të diskutuar në shoqërinë tonë. Por prindërit duhet të ndjehen të lirë të diskutojnë të gjitha çështjet me të cilat përballen pa frikën e gjykimit, duke e ditur se shpërndarja e përvojës me masën mund të shpëtoj jetën mijëra njerëzve të tjerë shkruan Fit Pregnancy, transmeton Gazeta Shneta.

Kjo çështje është depresioni i paslindjes, një kusht që ndikon në kaq shumë tek nëna, por fatkeqsisht është diskutuar rrallë. Si rezultat i kësaj, depresioni i paslindjes është keqkuptuar – dhe duke vuajtur simptomat e saj në heshtje ka çuar shumë e shumë gra që të marrin jetën e tyre ose të kthehen në sjellje destruktive. Por Kathy DiVincenzo është duke e tërhequr mbulesën e temës.

DiVincenzo, një doktorreshë në “Përtej Përplasjes”, shpërndau një post në rrjetin social ‘Facebook’ në lidhje me përvojën e saj me depresionin e paslindjes, dhe ajo bëri një pikë të rëndësishme për natyrën joautentike të mediave sociale.

“Si dikush që ka diagnostikuar depresionin pas lindjes, ankthin dhe OCD ndjehem se është koha për të treguar se si ky fenomen mund të duket me të vërtetë, jo vetëm nga ana ime, por në përgjithësi “.

“E vërteta është që të dyja këto foto përfaqësojnë jetën time në varësi të ditës “, shkruante ajo. “Gjithsesi, unë do të kisha ndarë ndonjëherë një nga këto realitete dhe kjo është problemi. E vetmja gjë më e shterur sesa të kesh këto kushte është pretendimi i përditshëm që nuk e kam”.

“Unë punoj dy herë më shumë për të fshehur këtë realitet nga ju, sepse unë kam frikë të ju shqetësojë. Kam frikë se do të mendoni se unë jam e dobët, e çmendur, një nënë e tmerrshme, apo miliona gjërat e tjera që më bind mua dhe e di që unë nuk jam vetëm në ato mendime.”

Ne duhet të ndalojmë duke supozuar se periudha e paslindjes është gjithmonë euforike, sepse për 1 në 7 prej neve nuk është.. Duhet të mësojmë shenjat, simptomat, faktorët e rrezikut dhe planet mbështetëse për kushtet e paslindjes.

Ne duhet ta thyejmë stigmën dhe t’i japim fund heshtjes duke ndarë historitë tona dhe duke i lënë të tjerët të dinë se nuk janë vetëm. Nëse keni pasur një çrregullim humori pas lindjes, ju lutem ndani historinë tuaj më poshtë, ose thjesht postoni ❤ për të treguar se mund të lidhen me këtë ngjarje. Le t’i tregojmë të tjerëve se ata nuk duhet të vuajnë në heshtje.” shkroi ajo në postin e saj vetdijësues./Gazeta Shneta/