Dhimbja e menstruacioneve është po aq e rrezikshme sa sulmi në zemër

2018-02-16 në ora 07:54

John Guillebaud, profesor i shëndetit riprodhues në Universitetin e Londrës, zbuloi këtë javë se kërkimet tregojnë se dhimbja e menstruacioneve mund të jetë më e keqe sa të kesh një atak kardiak.

Ai tha më tutje se njerëzit nuk e marrin edhe aq shumë seriozisht këtë dhimbje, dhe kanë lënë në harresë gratë dhe burrat transgjinor.

Edhe përse për shumë shoqëri, kjo temë është një tabu, gjithashtu mungesi shëndetësor ka qenë shumë i madh.

Derisa hulumtuesit kanë thënë se gjendja e dhimbshme menstruale mund të lehtësohet me anë të tamponëve, gotave menstruale apo peshqirët sanitare.

Prandaj, i bëhet thirrje që në fund të kenë konsideratë shkencore ndaj grave që e përjetojnë këtë dhimbje çdo muaj.

E, derisa të bëhet diçka në këtë drejtim, gratë do të vazhdojnë të kenë dhimbje të padurueshme në disa ditë gjatë çdo muaji./Gazeta Shneta/