Dhimbja e shpinës pas lindjes cezariane shkaktohet nga ky faktorë

2020-06-03 në ora 15:30

Nëse një grua shtatzënë vuan nga kushte të caktuara mjekësore ose nëse foshnja nuk është në një pozitë të përshtatshme për një lindje natyrale, shumica e mjekëve ndërmarrin një operacion cezarian.

Ndërsa kjo e mban të sigurt foshnjen, shumë gra kanë tendencë të vuajnë nga dhimbjet e shpinës shkruan Parenting.FirstCry, transmeton GazetaShneta.

Çfarë e shkakton dhimbjen e shpinës pas lindjes cezariane?

Procesi i lindjes cezariane shoqërohet me administrimin e anestezisë. Kjo i jepet një gruaje në shpinë përmes një injeksioni. Zona e palcës kurrizore dhe pjesës përreth është jashtëzakonisht e ndjeshme andaj shkaktohet dhimbja e shpinës.

Kur fillon dhimbja e shpinës?

Për një lindje cezariane, dhimbja e shpinës fillon në momentin kur efektet e anestezisë fillojnë të lodhen. Kjo ndodh zakonisht në një çështje rreth 3-6 orë./GazetaShneta/