Djalë apo vajzë, zbuloni me anë të sodës së bukës

2018-01-13 në ora 07:50

Ju ndoshta keni dëgjuar për shumë mënyra për përcaktimin e gjinisë, disa mund të jenë mjaft të përhapura në vendin ku jetoni.

Ndërsa sot ju prezantojmë me testin me sodën e bukës, për të kuptuar nëse keni vajzë apo djalë.

Ky test është shumë i lehtë dhe i lirë, mund ta bëni në kushte shtëpiake në një enë të vogël hidhni sodën e bukës, ndërsa në tjetrën hidhni urinën.

Është e preferuar që këtë test ta bëni në mëngjes, pasi që gjatë ditës uji i pijshëm e hollon urinën dhe nuk mund të keni rezultate të mira, transmeton Gazeta Shneta.

Pastaj, ngadalë hidhni urinën në sodën e bukës, nëse ka flluska atëherë ju keni një djalë, nëse nuk ndodhin flluska atëherë me shumë gjasë keni një vajzë.

Po ashtu ky test, ndryshon në varësi të ditës që e bëni dhe atë çfarë keni ngrënë apo pirë, pasi kjo ndikon në pH e urinës.

Ky test funksionin në rreth 50 për qind të kohës, pra ju keni 50 për qind shanse për të kuptuar nëse keni vajzë apo djalë, para ultrazërit.

Një studim zbuloi se ultratingulli 2D është tepër i saktë. Ajo identifikoi saktë gjenitalet 99 për qind të kohës në më shumë se 200 raste. Kjo tha, ka disa raste ku mund të jetë e vështirë të deshifroj gjenitalet e një fetusi.

Për shembull, pozicioni i foshnjës në mitër mund të vështirësojë shikimin e gjenitaleve të tyre./Gazeta Shneta/