Duhet të prisni për seks gjashtë javë pas lindjes, vjen përgjigja përfundimtare nga mjekët

2018-02-15 në ora 07:25

Rekomandimi i gjinekologëve është që të prisni gjashtë javë, para se të bëni marrëdhënie seksuale sepse për shumë gra kjo është koha më e mirë.

Por, në realitet a mundeni që të bëni seks edhe para kësaj periudhe kohore?

Arsyet çdo herë shkojnë që marrëdhëniet pas lindjes janë të rrezikshme, por varet edhe nga lloji i operacionit që keni pasur, transmeton Gazeta Shneta.

Kjo është faza e shërimit, rënia e mitrës sidomos vendi ku ishte vendosur placenta, dhe jeni shumë më të ndjeshme ndaj infeksioneve.

Por jo vetëm marrëdhëniet, por edhe të brendshmet e ngushta apo të ngjashme mund të paraqesin një vend ku jetojnë bakteret.

Prandaj, sidomos nëse keni qepje vaginale, e cila merr kohë rreth tre javë për t’u shëruar, ju duhet të prisni minimum gjashtë javë për marrëdhënie seksuale./Gazeta Shneta/