A e bëni këtë kur e mbështjellni fëmijën tuaj?

2017-05-24 në ora 18:37

Shumica e foshnjave të porsalindura mbështjellen për t’i ndihmuar ato të vendosen dhe të bien në gjumë, por prindërit po paralajmërohen për rreziqet e mbërthimit të atyre të vegjël shumë të ngushtë.

Edhe pse metoda popullore e mbështjelljes, e cila është përdorur për shekuj, përdoret për të ndihmuar qetësimin dhe zbutjen e foshnjave të reja, ekspertët kanë paralajmëruar prindërit që të jenë të kujdesshëm me teknikën e tyre, pasi praktika ka potencial real për të bërë më shumë dëm sesa dobi.

Për fat të keq për Rob dhe Libby Paglia, ata mësuan rrugën e vështirë me vajzën e tyre, Lucia.

Libby vuri re se vajza e saj e vogël po ecte ndryshe tek të vegjëlit e tjerë rreth moshës së saj, por nuk mendonte shumë për këtë.

“Ajo kishte një çalim të lehtë dhe mendova se ishte normale,” tha Libby për 7 News.

Si shkak i saj, Lucia u diagnostikua me dysplasi si një foshnjë. Mjekët thanë se ishte shumë e mundshme të shkaktohej duke u mbërthyer shumë ngushtë gjatë fëmijërisë.

Që atëherë Lucia ka pasur dy operacione të legenit./Gazeta Shneta/