Ecja e shpejtë ndihmon shëndetin e grave të moshuara

2017-11-08 në ora 14:44

Një ecje e shpejtë në javë ndihmon shëndetin e grave në moshën e shtyrë.

Përmes këtij aktivitetit gratë ulin rrezikun për vdekje të parakohshme për 70%, kjo sipas një studimi të zhvilluar së fundmi.

Raporti i këtij studimi tregon që aktiviteti fizik, veçanërisht në një intensitet më të larte, mund të çoj në një rritje “goxha të lartë” te jetëgjatësisë tek gratë e moshuara.

Studiuesit në Universitetin e Harvardit, kanë gjetur që aktivitetet me intensitet të dobët, siç janë shëtitja e qenit apo punët e shtëpisë, nuk ndikojnë dhe aq në shëndetin tuaj.

Ata kanë inkurajuar mjekët që të rekomandojnë sa më shumë aktivitet fizik për pacientët e tyre, veçanërisht për gratë në moshë të shtyrë./klankosova.tv/