Efektet anësore pas operacionit cezarian, çdo gjë që një grua duhet të dijë

2018-01-12 në ora 08:36

Operacioni cezarian konsiderohet relativisht i sigurt. Por kjo përbën rrezik më të lartë për disa komplikime se sa një rrjedhje vaginale.

Nëse keni pasur një operacion të tillë, atëherë pritni një kohë më të gjatë derisa të shëroheni.

Por ndërlikimet janë të zakonshme pas operacionit cezarian:

-Infeksion.

-Humbje e rëndë e gjakut.

-Përzierje, të vjella dhe dhimbje koke të rënda pas lindjes.

-Lëndim në fshikëzën e urinës.

-Vdekja e nënës, rreth 2 në 100.000 operacione cezariane rezultojnë në vdekjen e pacientëve, transmeton Gazeta Shneta.

Ndërsa shumica  e grave marrin veten e tyre nga lindjet cezariane pa ndërlikime, vetëm se kërkon kujdes më të veçantë pas lindjes.

Gratë që kanë pasur këtë lloj operacioni, zakonisht qëndrojnë 3 ditë në spital, ndërsa për t’u shëruar komplet zgjat dikund rreth 4 deri në 6 javë./Gazeta Shneta/