Efektet anësore të shtatzënisë që mund të ju befasojnë, ku shkojnë venat varikozë

2018-06-01 në ora 07:19

Shtatzënia, si shumica e përvojave në jetë, rrallë shkon pikërisht ashtu siç është e planifikuar. Për shumë nga pacientët, çdo fantazi që ata kishin shkon jashtë binarëve sapo të përjetojnë simptomën e parë të shtatzënisë së tyre të madhe: sëmundjen në mëngjes.

Lodhja:  ‘Kam punuar gjatë gjithë javës’ dhe ndihem i lodhur. Dhe pastaj ka nëna që lodhen: ‘tremujori i parë i shtatzënisë është shumë i lodhur. Ky fetus i vogël 2 cm thith energjinë nga ju dhe mund të bëjë që ju të ndjeheni si të vraponi maratonë çdo ditë. Është e zakonshme për gratë në tremujorin e parë të tyre të flenë 10-12 orë natën dhe ende ndihen sikur kanë nevojë për një sy gjumë të nesërmen.

Venat varikoze: Ne të gjithë kemi parë hartat e rrugëve blu të venave me variçe në kyçet e gjysheve tona dhe shumica prej nesh janë të vetëdijshëm se mund të shfaqen edhe tek ne si një efekt anësor i shtatzënisë. Por ajo që shumica e grave nuk e kuptojnë është se ju mund të merrni venat me variçe në vende të tjera gjatë shtatzënisë, duke përfshirë vulvën, transmeton Gazeta Shneta.

Shkarkimi vaginal: Qafa e mitrës ulet në krye të vaginës tuaj dhe prodhon shumicën e lëngut tuaj vaginal. Në shtatzëni, qarkullimi i gjakut në mitër dhe qafën e mitrës rritet 3 herë më shumë. Qafa juaj e mitrës është shumë e ndjeshme ndaj ndryshimeve hormonale të shtatzënisë.

Shumica e grave, nëse efektet anësore të shtatzënisë kanë qenë vetëm të buta ose janë një burim mjerimi të vazhdueshëm, zakonisht harrojnë të gjitha dhimbjet dhe venat sapo të shohin të vegjlit e tyre për herë të parë./Gazeta Shneta/