Ekspertët tregojnë sa herë në ditë duhet të bëni seks, për të ngelur shtatzënë

2018-02-18 në ora 16:23

Ngritja e këmbëve, seksi nën hënën e plotë, seksi çdo ditë: ekzistojnë të gjitha llojet e praktikave supersticioze dhe të çuditshme që ndihmojnë çiftet të konceptohen.

Ndërsa pjesa më e madhe e këtyre rregullimeve të pjellorisë janë fiksion total, shkenca dhe anatomia i japin meritë të paktën disa prej tyre, thanë ekspertët për Daily Mail Online, transmeton Gazeta Shneta.

Një në çdo tetë çifte ka të ngjarë të ketë disa vështirësi të konceptimit. Steriliteti mund të jetë rezultat i një numri faktorësh mjedisorë dhe gjenetikë.

Ndërsa disa nga këta faktorë – sidomos koha – janë jashtë kontrollit të individëve apo çifteve – ekspertët riprodhues dhe seksualë i thanë Daily Mail Online se disa truqe mund të ndihmojnë në rritjen e marrëveshjeve mes çiftit.

Megjithatë, sipas ekspertëve anglez, seksi i kryer dy herë brenda një ore shton shanset apo mundësitë për të konceptuar me bebe.

Studimi i vitit 2015 gjeti shenja se nëse çiftet mund të arrijnë raundin e dytë brenda një ore, mund të trefishojë gjasat që ata të krijojnë një fëmijë.

Në hulumtimin në Mbretërinë e Bashkuar, shanset e një gruaje për të mbetur shtatzënë shkuan nga 6 në 21 për qind, kur një mostër e ejakulacionit të dytë të partnerit të saj në një orë u përdor për inseminimin artificial.

Nga hulumtimi, duket qartë se ejakulacioni i dytë është ai që mbart spermën më të shëndetshme, që kanë lëvizshmëri të lartë./Gazeta Shneta/