A është e rrezikshme ngjyrosja e flokëve gjatë shtatzënisë?

2017-04-25 në ora 14:10

Dëshmitë e kufizuara që janë në dispozicion sugjerojnë se ndoshta është e sigurtë të ngjyrosni flokët gjatë shtatzënisë.

Organizata e Shërbimeve të Informacionit të Teratologjisë (OTIS), e cila ofron informacion mbi rreziqet e mundshme riprodhuese, thotë se studimet e kafshëve janë të sigurta dhe se nuk ka raportime për ngjyrën e flokëve që shkaktojnë ndryshime në shtatzënitë njerëzore, pavarësisht faktit se shumë gra kanë ngjyrosur flokët gjatë Shtatzënisë.

OTIS gjithashtu thekson se shumë pak nga kimikatet në ngjyrën e flokëve mund të zhytet në sistemin tuaj, shkruan Pretips, transmeton Gazeta Shneta.

Ju mund të keni dëgjuar se ngjyrat e perimeve janë një alternativë e mirë nëse doni të shmangni përdorimin e agjentëve kimikë sintetikë gjatë shtatzënisë. Por blerëset duhet të kenë parasysh: Kontrollimin e përbërësit për të ashtuquajturat preparate natyrale dhe bimore para se t’i blini.

Përveç substancave të ndryshme “natyrale” të listuara si përbërës, shpesh do të shihni një ose më shumë nga përbërjet kimike sintetike të njëjta (p-fenilendiamin, dihidroksibenzen dhe aminofenol) që kompanitë kryesore kozmetike kanë vënë në ngjyra të përhershme.

Është e rëndësishme për gratë që të ndihen mirë gjatë shtatzënisë. Nëse ngjyrosni flokët tuaj do t’ju bëjë të ndiheni mirë ose do të shqetësoheni pa nevojë për nëntë muaj, zgjidhja mbetet tek ju! /Gazeta Shneta/