Gjakderdhja vaginale në tremujorin e tretë: Gjithçka që duhet të dini

2018-07-28 në ora 13:03

Gjakderdhja shumë e lehtë pa dhimbje është e zakonshme në shtatzëninë e hershme. Zakonisht ajo largohet vetë dhe nuk ka gjasa të dëmtojë fëmijën tuaj.

Gjithsesi, gjithmonë kontrolloni me mjekun ose maminë nëse keni gjak në çdo fazë gjatë shtatzënisë. Mund të tregojë një komplikim serioz.

Fluksi i gjakut që është i ndryshëm nga periudha juaj normale, në mënyrë më të lehtë në rrjedhje ose me ngjyrë më të errët se zakonisht.

Kjo, me dhimbje të rënda, të vazhdueshme, njëanshme në barkun tuaj, mund të jetë një shenjë e një shtatëzanie ektopike. Gjakderdhja e rëndë, e kombinuar me dhimbje të vazhdueshme mbrapa ose dhimbje abdominale. Kjo mund të jetë një shenjë e abortit, transmeton Gazeta Shneta.

Gjakderdhje pa dhimbje. Kjo mund të ndodhë nëse keni një placentë të ulët (placenta praevia), e cila do të shihet në skenën tuaj në javën e 20-të.

Gjakderdhja  e errët me ose pa mpiksje në shtatzëni të mëvonshme mund të thotë që keni abrupsion placentar. Kjo është kur placenta fillon të ndahet nga muri i mitrës tuaj. Në varësi të pozicionit dhe shtrirjes së ndarjes, mund të shkaktojë ose një sasi të vogël të gjakderdhjes, ose si dhimbje dhe butësi.

Gjakderdhja e rëndë mund të thotë që jeni duke shkuar në lindje të parakohshme, nëse jeni më pak se 37 javë shtatzënë. Në fazat e mëvonshme të shtatzënisë gjakderdhja e rëndë është e pazakontë./Gazeta Shneta/