Gjatë shtatëzënisë ulet niveli i zërit

2018-06-05 në ora 09:28

Jeni të vetëdijshëm ose jo, por që zëri juaj thotë shumë për ju.

Veç nëse dëgjoni një zë të nivelit mesatar të një personi, mund të tregoni nëse ai është i ri apo i rritur, burrë apo grua.

Ndryshimi i zërit theksohet në fazën e pubertetit ku te djemtë rritet testosteroni dhe ndryshon vokali.

Në një studim thuhet se zëri te femrat mund të jetë zbulues i fertilitetit të tyre. Shkencëtarët kanë treguar nëpër dekada se zëri të gratë zvogëlohet pas menopauzës për rreth 35 Hz. Te gratë në fazën reproduktive thuhet se niveli i zërit është më i lartë në fazën e ovulacionit secilin muaj, shkruan Independent, përcjell Klan Kosova.

Dhe, së fundmi është shikuar se sa shtatzënia ndikon në zërin e një gruaje. Studimi thotë se niveli i zërit ulet të gratë në këtë fazë dhe pas lindjes së fëmijës së parë. Por që ky ndryshim zgjatë vetëm për një vit, ku zëri më pas kthehet gati-gati në nivelin sikur para shtatzënisë.

Shumë gra kanë thënë se e kanë përjetuar këtë ndryshim. Edhe këngëtarja e famshme Adele në vitin 2012 ka lindur fëmijën e saj, ku edhe ajo ka vërejtur ndryshimet drastike. Ajo ka thënë se zëri i saj vetëm tash ka arritur t’i kthehet sikur më parë.