Gjëndrat tiroide nuk janë duke punuar si duhet nëse vëreni këto 5 shenja

2018-02-14 në ora 08:51

Hormonet tiroide, janë gjëndrra që ndodhen në pjesën e përparme të qafës, dhe ka të bëjë me dobësinë e metabolizmit.

Rastet në të cilat gjëndrrat tiroide ngadalëson trupin quhet hipotirodizëm dhe duhet të merren me kujdes nga një endokrinolog.

Në vijim keni 5 shenja që ndërlidhen me hipotiroidizëm:

Hormonet e sekretuara nga tiroidi ndikojnë në veprimin e katekolaminës, substancave të lidhura ngushtë me funksionimin e zorrëve. Kur hormonet tiroide ulen, veprimi i katekolaminës zvogëlohet, duke shkaktuar që zorrët të punojnë më ngadalë dhe si pasojë të paraqitet kapsllëku.

Depresioni, ndikon drejtpërdrejt në metabolizmin, hormonet tiroide, simptoma që lehtësisht mund të ngatërrohen me trishtimin, transmeton Gazeta Shneta.

Në lidhje me depresionin dihet se ngadalësimi i gjithë organizmit veçanërisht sistemi nervor, mund të favorizojë pamjen e tij.

Po ashtu ndiheni të përgjumur, pasi ngadalëson të gjitha funksionet e trupit.

Po ashtu gjatë kësaj kohe fitoni më shumë peshë se sa që duhet./Gazeta Shneta/