Gratë mund të preken nga diabeti gjatë shtatzënisë

2017-03-14 në ora 08:44

Për çdo vit mijëra gra në Britaninë e Madhe preken nga një tip i diabetit gjatë shtatzënisë.

Kjo sëmundje mund t’i çojë gratë në rrezik që t’u rishfaqet sërish gjatë jetës, por me një dietë të mirë dhe ushtrime fizike mund të tejkalohet, shkruan BBC, transmeton Gazeta Shneta.

Nga Tipi 1 i diabetit sulmohen qelizat që prodhojnë insulinën duke shkaktuar kështu ngritjen e nivelit të sheqerit në gjak.

Në Tipin 2 të diabetit, trupi jonë nuk mund të krijojë insulinë të mjaftueshme dhe në shumë raste është e shmangshme.

Diabeti mund të shfaqet gjatë shtatzënisë dhe mund të rrezikojë të rishfaqet sërish gjatë jetës së nënës. /Gazeta Shneta/