Gratë që urojnë më shpesh, duhet të shkojnë menjëherë tek mjeku

2018-01-12 në ora 22:04

Vetëm një përqind e vajzave dhe grave në botë e dinë se nëse ju shkohet më shpesh se sa duhet në tualet për të urinuar kjo nuk është një shenjë e mirë.

Ndaj dhe një studim i fundit mjekësor ka marrë përsipër që të përpilojë një raport të detajuar lidhur me shkaqet e pasojat që mund të ketë shenja e të shkuarit shpesh në tualet.

Pasi studiuan 1000 vajza dhe gra, studiuesit dolën në përfundimin se shpeshtësia në urinim është e lidhur direkt me kancerin në mitër në rastin më të keq dhe në ndonjë infeksion urinar në rastin më të mirë.

Vetëm në Angli, 4100 gra në vit ndërrojnë jetë sepse nuk e dinë se vuajnë nga kanceri i mitrës, ndaj dhe një simptomë kaq e vogël e që ju mund ta vini re lehtësisht siç është shpeshtësia e të vajturit në banjo për të urinuar./Gazeta Monitor/