Hani spec djegës dhe parandaloni këtë sëmundje vdekjeprurëse

2017-04-02 në ora 18:06

A e dini ç’duhet të bëni nëse ndodheni në situatën kur ndokujt në familjen tuaj befas i dhemb gjoksi apo ka paralajmërime të sulmit në zemër? Natyrisht, e dini që duhet të thirrni ndihmën e shpejtë, mirëpo çfarë të bëni ata 10-15 minuta derisa ajo të arrin.

Besoni apo jo, një përbërës të cilin me siguri e keni në kuzhinën tuaj, mund t’ju ndihmojë.

Shpresojmë që kjo gjë kurrë të mos ju nevojitet, mirëpo mos ju ndodhtë e keqja, është mirë të dini si të reagoni në rastin kur dikush pikërisht para jush pëson sulm në zemër.

Mjekësia alternative është në rritje e sipër, ndërkaq shumica e njerëzve nuk janë të vetëdijshëm që ky përbërës i thjeshtë por i fuqishëm mund të ndalë sulmin në zemër për vetëm një minutë. Ky përbërës i fuqishëm është speci djegës.

Herbalisti dhe eksperti shumë i njohur i mjekësisë alternative, John Christopher, e ka zbuluar këtë sekret të vogël, transmeton Telegrafi.

Duke testuar 50 formula të tjera bimore ka zbuluar që speci djegës është formula më efikase për pengimin e infarktit.

Nëse dikush befas pëson sulm në zemër, por akoma është i vetëdijshëm, atij personi duhet t’i jepet një gotë ujë të përzier me një lugë spec djegës të bluar. Por nëse personi nuk është i vetëdijshëm, hidhjani disa pika nën gjuhë.

Duke përdorur specin, personit të rrezikuar i shtohen të rrahurat e zemrës, por gjithashtu edhe do t’i përmirësohet qarkullimi i gjakut në trup, ndërkaq ato minuta mund të jenë shumë të vlefshëm, madje edhe do ta zbusin sulmin, së paku derisa të arrijë ndihma e shpejtë.

Speci djegës është i pasur me kapsacinë, ka shumë edhe vitamina C, B6, E dhe kalium dhe përbërës të tjerë të dobishëm. /Gazeta Shneta/