Hemorragjia postpartum: Gjakderdhja e rënduar pas procesit të lindjes

2018-06-09 në ora 09:05

Hemorragji paslindjes (e quajtur edhe PPH) është kur një grua ka gjakderdhje të rëndë pas procesit të lindjes. Është një gjendje mjaft serioze, por e rrallë. Zakonisht ndodh brenda një dite të lindjes, por mund të ndodhë deri në 12 javë pas lindjes së fëmijës.

Rreth 1 deri në 5 në 100 gra që kanë një fëmijë e përjetojnë një hemorragji të tillë të gjakderdhjes së rëndë, transmeton Gazeta Shneta.

Produkti i klientit për trajtimin e hemoragjise postpartum ishte në treg për një kohë të gjatë.  Por, kjo paraqet shkakun që parandalon vdekjen e nënës, dhe ndikon jo vetëm në industrinë farmaceutike në vendet në zhvillim por edhe në ato të zhvilluara.

Qëllimi kryesor ishte për të komunikuar avantazhet e një oksitocine mbi vetë trajtimin e kësaj hemorragjie: Me anë të injektimit bëhet më e lehtë administrimi i gjakut./Gazeta Shneta/