Hipnolindja, teknika e re e lindjes me vetëhipnozë

2018-01-29 në ora 13:04

Edhe pse natyra ka paracaktuar që femrat të lindin lehtë, mirëpo vetë frika nga lindja nxit dhembjen fizike. Kate Middleton dhe Princi William në muajin prill presin fëmijën e tretë.

Më parë mediat kanë publikuar që Kate është ngazëllyer me idenë e teknikës tradicionale të lindjes në shtëpi. Mirëpo, tani SundayTimes konstaton që Dukesha e Kembrixhit ka vendosur për teknikën relativisht të re të quajtur hipnolindje

Çfarë është hipnolindja?

Hipnolindja në të vërtetë përdor vetëhipnozën gjatë lindjes. Teknika përdor kombinimin e vetëhipnozës, qetësimin dhe frymëmarrjen e rregullt në mënyrë që të zvogëlohet dhembja.

Natyra ka paracaktuar që lindja të jetë e lehtë, mirëpo vetë frika nga lindja nxit dhembjen fizike.

Truri i femrës gjatë lindjes liron hormonin e stresit për shkak të të cilit trupi shkon në ‘zonën e mbrojtjes’.

Ai ngadalëson tretjen, përshpejton rrahjet e zemrës, dërgon gjakun në këmbë dhe duar dhe, në fund, zbraz qarkullimin e gjakut në mitër, duke shkaktuar dhembje në mitër dhe pengimin e procesit të lindjes.

E gjitha kjo çon në shtrëngimin e muskujve me çka procesi i lindjes bëhet i dhembshëm. / Gazeta Shneta