Infeksionet e syve tek foshnjet, gjithçka që duhet të dini

2018-01-01 në ora 21:02

Infeksionet e syve janë të zakonshme tek fëmijët, megjithatë trajtohen lehtë.

 

Çfarë i shkakton infeksionet e syve tek bebet?

Infeksionet dhe reaksionet alergjike mund t’u shkaktojnë fëmijëve ngjitje të kapakëve të syve, dhe, kësisoj, fëmijëve ju shkaktohen fërkime të ashpra të syve edhe gjatë kohës së gjumit, transmeton Gazeta Shneta.

Mos rritja plotësisht e syve dhe bllokimi i kanalit të lotëve janë ndër arsyet kryesore e shkaktimit të kësaj gjendjeje shëndetësore tek fëmijët.

Trajtimet e infeksionit të syve tek fëmijët

Trajtimi që mjeku juaj i përgjithshëm do t’iu përshkruaj varion në varësi të konjuktivit të diagnostikuar. Është e mundshme që ata të mos përshkruajnë asgjë, vetëm t’u japin këshilla higjienike në lidhje me sytë e foshnjave.

Cilat janë shkaqet e tjera të infeksionit të syve tek foshnjat?

Ka disa infeksione të tjera që ndajnë simptoma të ngjashme me konjunktivitin. Asnjëra prej shkaqeve nuk janë serioze, por megjithatë kanë nevojë për t’u kujdesur dhe mund të kërkojnë trajtim të mëtejshëm nëse nuk sqarohen./Gazeta Shneta/