Ja çfarë tregojnë ngjyrat e gjakut gjatë periudhës menstruale

2020-06-15 në ora 15:46

Sipas Akademisë Amerikane të Obstetërve dhe Gjinekologëve, periudha juaj mund të përdoret si një shenjë jetësore shëndetësore.

Çdo gjë – nga gjatësia e ciklit tuaj deri tek strukturat dhe ngjyrat që shihni mund të tregojnë diçka të rëndësishme për shëndetin tuaj shkruan Healthline, transmeton GazetaShneta.

Ngjyra e zezë

Ju mund të alarmoheni kur shihni gjak të zi, por nuk është domosdoshmërisht një arsye për t’u shqetësuar. Gjaku i zi është zakonisht gjaku që kërkon ca kohë shtesë për të lënë mitrën.

Ngjyra kafe

Gjaku ka pasur kohë të oksidohet, kjo është arsyeja pse ajo ka ndryshuar ngjyren nga e kuqja.

Ngjyra e kuqe e errët

Kjo ngjyrë mund të nënkuptojë që gjaku ka qenë ulur në mitër për një kohë, por nuk është oksiduar.

Ngjyra e kuqe e ndritshme

Periudha juaj mund të fillojë me gjakderdhje të kuqe të ndritshme. Kjo do të thotë që gjaku është i freskët dhe po rrjedh shpejt. Gjaku juaj mund të qëndrojë në këtë mënyrë që periudha juaj ose mund të errësohet ndërsa rrjedhja juaj ngadalësohet./GazetaShneta/