Ja cila është mosha e cila po shihet si e rrezikshme nga studiuesit për të mbetur shtatzënë

2017-04-19 në ora 14:47

Në dyzet vitet e fundit ka pasur një rritje të konsiderueshme të numrit të grave që mbesin shtatzënë deri në të tridhjetat, në përmasa globale.

Sipas Qendrave për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve në SHBA, lindjet e grave në mes të moshës 50 dhe 54 vjeç u rritën ndjeshëm në 165% nga viti 2000 deri në 2013. shkruan Bellybelly, transmeton Gazeta Shneta.

Në dekadat e kaluara, gratë në moshën 35 vjeç kanë mbetur shpesh shtatzënë, që do të thotë se ato kishin rrezikshmëri më të lartë të ndërlikimeve për shkak të shtatzënive të mëparshme. Gjithashtu, kishin shansa më të larta për të pasur një fëmijë me probleme kromozomike, siç është sindroma Down.

Një studim që analizoj pothuajse 2.2 milion gra që lindën nga 1967 deri në 2006 zbuloi rreziqet nga problemet kromozomike të lindjes së foshnjeve në 42 javë, tek gratë 40 vjeç e më lart./Gazeta Shneta/