Ja kur zhvillohen organet seksuale të foshnjave në bark gjatë shtatzënisë

2018-02-09 në ora 16:07

Shpejt do të bëheni prindër dhe jeni shumë kurioz të dini nëse do të keni një djalë apo një vajzë.

Në vendet ku përcaktimi i gjinisë është i ligjshëm, disa çifte do të donin të dinin seksin e foshnjës së palindur, ndërsa të tjerët do të donin ta mbanin surprizë, transmeton Gazeta Shneta.

Ndërkohë që nuk mund të shihni organet seksuale të një foshnje me ultratinguj për javë të tëra, seksi i foshnjës është i vendosur shumë para se fëmija të arrijë në botë.

Gjinia e foshnjës përcaktohet shpejt pasi të fekondohet, në fakt gjinia e foshnjës është edhe para se fëmija të jetë në fetus.

Është çifti 23 i kromozomeve që përcakton gjininë. Ne e dimë se veza e një nëne përmban një kromozom X ndërsa sperma e babait atë Y. Nëse është XX atëherë është femër në rastin tjetër është djalë.

Deri në javën e gjashtëmbëdhjetë ose atë të tetëmbëdhjetë të shtatzënisë, ju nuk mund të përcaktoni gjininë e foshnjës suaj.

Fëmija do të ketë një tuber gjenital deri në javën e 6-të. Ndërsa është njësoj si për femrat si për meshkujt deri në javën e nëntë.

Derisa embrioni zhvillohet, ajo zhvillohet si nga ana e meshkujve ashtu edhe të femrave.

Testosteroni do të stimulojë kanalin Wolffian për të zhvilluar më tej organet mashkullore./Gazeta Shneta/