Ja përse nuk duhet të bëni seks gjatë këtyre muajve pas lindjes

2018-07-22 në ora 19:21

Është normale që të keni një dëshirë të zvogëluar seksuale pas lindjes. Kjo ndjenjë mund të zgjasë për muaj të tërë.

Në një studim të grave të paslindjes, 20 përqind kishin pak ose aspak dëshirë për seks  tre muaj pas lindjes dhe një tjetër 21 përqind kishin një humbje të plotë të dëshirës apo urrejtjes ndaj aktivitetit seksual.

Një numër faktorësh kontribuojnë në këto ndjenja. Së pari, lëvizja juaj seksuale duhet të konkurrojë me lodhjen dërrmuese që rezulton nga marrja e kujdesit për një të porsalindur, transmeton Gazeta Shneta.

Së dyti, trupi juaj është shëruar nga vuajtjet e lindjes. Ndërrime të mëdha hormonale po ndodhin dhe mund t’ju bëjnë të ndiheni jashtë bilancit. Ju gjithashtu mund të shqetësoheni se marrëdhënia do të jetë e dhimbshme, dhe për shumë gra, takimet e para seksuale pas lindjes së fëmijës janë të pakëndshme.

Së treti, ju mund të keni frikë të mbeteni shtatzënë përsëri. Evolucioni mund të ndihmojë në shpjegimin e kësaj. Në natyrë, kafshët nëna rrallë bashkohen kur ato janë të zëna me rritjen e të foshnjave të tyre. Trupat e tyre thjesht nuk do të ishin në barrën shtesë të një shtatzanie tjetër. E njëjta mund të jetë edhe për gratë./Gazeta Shneta/