Ja sa duhet të jetë pesha e foshnjës që ushqehet me gji

2018-02-08 në ora 15:49

Shqetësimet e nënave janë të natyrave të ndryshme, dhe shpeshherë ndërlidhen edhe me peshën e foshnjës së tyre në periudha të caktuara të zhvillimit.

Po kështu edhe cilat janë dallimet ndërmjet peshës që foshnja merr kur ushqehet me gji, dhe kur ushqehet me formulë.

Në përgjithësi, themi se zakonisht kanë peshë të ndryshme foshnjat që ushqehen me gji dhe që ushqehen me formulë, transmeton Gazeta Shneta.

Në muajt e parë të ushqyerjes me gji, foshnjat marrin një peshë më të madhe, dhe që ky ritëm fillon të ngadalësohet, ndërsa tek fëmijët që ushqehen me formula ata tentojnë të ruajnë një stabilitet në peshë, dhe zakonisht janë më të mëdhenj se sa fëmijët që ushqehen me anë të gjirit.

Në të shumtën e rasteve pesha e foshnjës fillon të ndryshohet pas 4 javëve, ndërsa prej lindjes deri në tre muaj një foshnje duhet të shtoj 150-200 gramë çdo javë.

Por, nëse jeni akoma të shqetësuara atëherë konsultohuni me maminë tuaj rreth peshës së foshnjës suaj./Gazeta Shneta/