Ja sa shpejt gratë mund të mbesin shtatzënë pasi lindin një fëmijë

2021-01-25 në ora 23:17

Ndërsa një foshnjë tjetër mund të jetë gjëja e fundit në mendjen tuaj menjëherë pas asaj që sapo keni pasur, ju ndoshta duhet të njiheni me opsionet e kontracepsionit hormonal.

Mundësia për të mbetur shtatzënë është e konsiderueshme menjëherë pas lindjes dhe është mirë që të merrni kontracepsionin në shqyrtim për të lejuar trupin tuaj të shërohet nga i gjithë procesi i lindjes që sapo ju nënshtruat shkruan FirstCryParenting, transmeton Gazeta Shneta.

Sa shpejt gratë mund të mbeten shtatzënë pasi lindin një fëmijë?

Të dish se sa shpejt mund të mbetesh shtatzënë përsëri pas lindjes varet nga disa faktorë…

Për të mësuar më shumë rreth komplikimeve gjatë shtatzënisë KLIKO KËTU.

Sidoqoftë, në kundërshtim me besimin popullor, mund të mbeteni shtatzënë edhe para periudhës tuaj të parë. Kjo për shkak se veza lirohet nga vezoret tuaja përpara se të arrijë periudha juaj.

Shumica e mjekëve dhe mamive do t’ju tregojnë se mund të merrni periudhën tuaj diku nga 4 deri në 6 javë pas lindjes.

Veza lëshohet dy javë para fillimit të periudhës tuaj. Menjëherë pasi të lëshohet veza, shanset për ngjizje janë të mëdha.

Bazuar në këto llogaritjet, do t’ju këshillohet të filloni kontracepsionin 21 ditë pas lindjes.

Këtu janë disa nga metodat kontraceptive që praktikohen zakonisht për kontrollin e gjendjes dhe shmangien e një shtatëzanie të mundshme: prezervativët, diafragma, pilulat hormonale dhe pajisjet intra-uterine. /Gazeta Shneta/