Ja se si ndikojnë infeksionet virale gjatë shtatzanisë në trurin e embrionit

2020-03-22 në ora 17:03

Përkundër hulumtimeve të gjera, shkencëtarët janë ende të pasigurt në lidhje me shkaqet e çrregullimit të spektrit të autizmit (ASD) – një gamë e gjerë e kushteve të karakterizuara nga njohja e dëmtuar, vështirësitë me ndërveprim shoqëror dhe komunikimin dhe sjelljet.

Infeksioni i rëndë i nënës gjatë shtatzanisë ka qenë i lidhur me një përhapje më të lartë të ASD, megjithëse kjo lidhje mbetet e diskutueshme, transmeton Gazeta Shneta.

Profesori Orly Reiner nga epartamenti i Gjenetikës Molekulare tregojnë se shenjat e autizmit zakonisht shfaqen rreth moshës 2 ose 3 vjeç, ai konsideron një sëmundje neuro-zhvillimore e cila sugjeron që ndryshimet tashmë mund të ndodhin në trurin embrional.

Sipas hulumtimit të tyre, shpesh infeksionet virale mund të ndikojnë që embrioni të ketë defekte në tru ose edhe të diagnostifikohet me autizëm. /GazetaShneta/