Ja si ndryshon mitra pas lindjes, çdo gjë që duhet të dini

2018-01-13 në ora 08:58

Brenda pak minutash nga lindja e foshnjës suaj, kontraktimet shkaktojnë tkurrjen e mitrës suaj, fibrat e saj të kryqëzuara shtrëngohen më shumë.

Këto kontraktime janë të rëndësishme, për shkak se ndihmon placentën të shkëputet nga mitra më lehtë, transmeton Gazeta Shneta.

Pas mbarimit të placentës, kontraktimet e mitrës mbyllin enët e gjakut aty ku placenta ishte e vendosur.

Ju mund të ndjeni dhimbje gjatë kësaj kohe, për dy  ditët e para pas lindjes, do të jeni në gjendje të ndjeni majën e mitrës në zonën e barkut.

Në javën e parë pas lindjes, mitra peshon më shumë se gjysmë kile, dhe kjo është gjysma e asaj që peshonte para lindjes.

Pastaj fillon përmbysja e mitrës, që fillon tkurrja e mitrës, për disa centimetra./Gazeta Shneta/