Këto janë disa gjëra që duhet t’i dini për ciklin menstrual pas një aborti spontan

2021-04-11 në ora 14:34

Aborti spontan konsiderohet të jetë si humbje e shtatzënisë, e cila është e predispozuar të ndodh deri në javën e 20-të të shtatzënisë.

Humbja e shtatzënisë do të jetë e vështirë për një grua, si në aspektin emocional, ashtu edhe në atë fizik shkruan Belly Belly, transmeton Gazeta Shneta.

Mësoni më shumë rreth komplikimeve gjatë shtatzënisë KËTU

Hulumtimet kanë treguar se 10-20 përqind e shtatzënive përfundojnë në abort, mirëpo numri i saktë i abortit të hershëm ende nuk dihet.

Periudha e parë pas abortit spontan

Shumë gra përjetojnë ciklin e tyre të parë pas abortit sponan, rreth katër deri në gjashtë javë më vonë.

Këto janë disa gjëra që duhet t’i dini për ciklin menstrual pas abortit:

-Më shumë gjakderdhje se zakonisht,

-Erë më e rëndë,

-Dhimbje më të gjata dhe të rënda,

-Ndryshime të humorit./GazetaShneta/