Koret në kokën e bebes, si t’i trajtoni në kushte shtëpiake

2018-06-05 në ora 20:13

Koret në kokë janë një gjendje inflamatore e lëkurës që zakonisht prek foshnjat. Kjo gjendje shkakton kore të verdha në lëkurën e kokës. Zakonisht, gjendja është më e pranishme tek tre muajt e parë të jetës dhe më e rrallë në vitin e parë. Ato janë formë e dermatitit seborheik.

Koret e shfaqura zakoisht largohen vetëvetiu pas disa muajsh, por një numër i madh prindërish preferojnë që t’i largojnë ato për çështje estetike.

Por, nëse koret shfaqen janë të shumta ose shfaqen në fytyrë dhe pjesa të tjera të trupit, atëherë rekomandohet vizita me mjekun, transmeton Gazeta Shneta.

Kjo gjendje nuk është ngjitëse dhe nuk vjen si rezultat i higjienës së shkaktuar apo prindërimit të keq.

Sëmundjet e dhjamoreve në lëkurën e kokës e bëjnë sebumin, e cila vajon lëkurën.

Mendohet se foshnjat kanë nivele të larta të hormoneve të nënës në trupin e tyre për disa javë ose muaj pas lindjes dhe këto hormone zgjerojnë gjëndrat, duke prodhuar më shumë sebum. Disa komponente në sebum, ende e panjohur, shkaktojnë inflamacion të lëkurës.

Lyejini lëkurën duke i masazhuar kokën me vaj të foshnjës gjatë natës, pastaj lani flokët me një shampo fëmijësh mëngjesin e ardhshëm, duke i hequr koret me butësi me një furçë (gjithashtu e butë) . Provoni këtë çdo ditë, deri sa lëkura juaj e fëmijës të jetë në rregull.

Përdorni një shampo të butë antidandruff nëse trajtimi tjetër nuk funksionon. Por,  keni kujdes, këto shampo mund të irritojnë sytë e një fëmije më shumë se shamponët e destinuara për foshnjat./Gazeta Shneta/