Ku është bërë transplanti i parë i zemrës? (Video)

2017-08-28 në ora 07:52

Transplanti i parë në botë është bërë në një spital në Afrikën Jugore, në vitin 1967.

Christian Barnard ka qenë kirurgu i zemrës i cili në këtë vit e ka realizuar transplantin e parë të zemrës në botë, transmeton lajmi.net

Që nga ajo kohë, pothuajse është bërë rutinë kjo procedurë, duke u kryer kështu mbi 2000 transplante në Amerikë.

Transportimi i zemrës nga një vend në tjetrin është bërë duke vendosur zemrën në akull, ndërkaq koha e limituar për funksionim të rregullt të zemrës ka qenë gjashtë orë.

Megjithatë me mjete të reja teknologjike mjekësore, tani zemra mund të qëndrojë e ngrohtë dhe të rreh për shumë kohë më të gjatë, ndërsa transplantet shtohen çdo ditë e më shumë.

Shikoni videon për të parë gjithçka që ndodhë gjatë transportimit si dhe transplantit të zemrës. /Lajmi.net/