Kujdes: Këpucët që po mbathin fëmijët, po shkaktojnë kancerin

2017-08-03 në ora 17:21

ACCC ka lëshuar një deklaratë urgjente të këpucëve të stilit të marinës, të shitur nga kompania angleze Next UK për konsumatorët gjatë një periudhe gjashtë mujore.

Rreshtimi i këpucëve, të cilat paraqiten në seksionin Younger Boys të faqes së internetit, është gjetur se përmbajnë benzidin kancerogjen, një kimikat që mund të shkaktojë kancer pas një kontakti të zgjatur me lëkurën, transmeton Gazeta Shneta.

Kompania nuk e ka specifikuar substancën, as rreziqet për fëmijët që paraqiten, megjithatë autoritetet australiane kanë zbuluar praninë e benzidines që shkakton kancerin.

“Meqë këpucët nuk plotësojnë specifikimet tona të rrepta teknike, ne kemi marrë vendimin për t’i larguar ato nga tregu dhe po kërkojmë që t’i rimbursojmë paratë e marra nga konsumatorët.”, thanë autoritetet australiane.

Nëse shihni kësi lloj këpucësh në vendin tonë, asnjëherë mos ia bleni fëmijës./Gazeta Shneta/

xxxxx