Ky është medikamenti që po redukton rrezikun ndaj kancerit ovarian, të gjitha gratë duhet ta përdorin

2018-07-27 në ora 14:31

Marrja e aspirinit në baza ditore redukton rrezikun e zhvillimit të kancerit të vezoreve në 10 përqind, sugjeron një hulumtim i ri.

Përveç kësaj, kur të prekurit nga ky lloj kanceri marrin pak sa dy herë në javë, shanset e tyre të mbijetesës rriten në 30 përqind, zbuloi një studim tjetër, transmeton Gazeta Shneta.

Aspirina është një ilaç anti-inflamator, i cili mund të ndihmojë në parandalimin e dëmtimit të ADN-së që shkakton zhvillimin e tumorit, sipas të dy studimeve amerikane.

Medikamentet gjithashtu parandalojnë mpiksjen e gjakut, e cila shoqrohetë me rritjen e kancerit të vezoreve dhe uljen e nivelit të mbijetesës, shtojnë ata./Gazeta Shneta/