Ky është truku më i mirë që fëmijët tuaj t’i marrin vaksinat

2018-01-15 në ora 14:54

Një infermiere ka bombarduar internetin për “mashtrimin magjik” që përdori pa dhimbje për t’i dhënë fëmijëve vaksinat shkruan KidsPot transmeton Gazeta Shneta.

Në klipin katër minutësh të ngarkuar në Facebook, infermierja i dha pacientit të saj të ri një gisht dhe tri injeksione pa ndonjë lot, asgjësim apo probleme. Mënyra e thjeshtë që ajo bën është me shumë biseda, disa përqafime të mëdha dhe është e qartë se ajo absolutisht e do punën e saj.

“Tani, për mashtrimin tim të ardhshëm ju duhet të më jepni një përqafim. Duhet të më jepni një përqafim të madh, “i shpjegoi pacientit. “Dëgjo, duhet të më përqafosh më fort, OK?” e pyeti ajo. Djali i vogël u përgjigj shpejt “po” dhe i mbajti krahët e tij gati për t’i dhënë asaj një përqafim.

Infermierja i tha atij se ajo kishte për të parë muskujt e tij të parë si ajo vuri dorashkën e saj në përgatitje për injeksion. “Mirë, le të shohim këtë muskul të parë,” tha ajo ndërsa vuri në krahun e tij të djathtë. Ajo i tha atij t’a përqafonte atë fort dhe shpjegoi për mashtrimin magjik për të punuar që ai kishte për t’a mbajtur atë të vërtetë ngushtë dhe të mbyllte sytë e tij.

Infermierja numëronte deri në tre dhe i dha injektimin pa lot, vetëm një përqafim i madh. “A e shihni këtë? Ju nuk jeni duke qarë, jeni një djalë i madh! ” i tha pacientit të vogël që qeshi. Kur erdhi koha për t’i dhënë atij injeksion në krahun e tij të dytë, ajo i tha atij se kishte nevojë për t’i dhënë asaj një përqafim të madh përsëri.

Ajo vazhdoi të fliste dhe para se ta dinte që injektimi ishte bërë dhe se ajo kishte vendosur Band-Aid. Infermierja i dha atij një injeksion të tretë pa lot, dhe ai u ngrit me fat dhe kërceu në fund.

“Kjo ishte deri tani gjëja më argëtuese që kam parë ndonjëherë me këtë fëmijë që unë pothuajse e përshëndeta veten”, tha Tiffany Shelby Marshall në videon e saj në Facebook. Postimi origjinal është shikuar mbi 24 milionë herë dhe nuk është e vështirë të kuptohet pse ka bombarduar internetin kështu.

Është shpërndarë mbi 380,000 herë dhe ka pasur rreth 200,000 reagime të mbetura nga shikuesit. Përdoruesit e Facebook përmbytën postin me komente pozitive për infermieren dhe shtuan se videoja është ‘shumë e bukur’.

Për më shumë shikoni videon më poshtë:

Truku i vaksinimit të fëmijëve

/ Gazeta Shneta /