Ky mineral i rëndësishëm ditor mundëson mbarëvajtjen e shëndeteshme të shtatzënisë

2021-03-17 në ora 10:02

Kalciumi është një nga mineralet kryesore që ju nevojiten gjatë shtatëzanisë – trupi juaj përdorë kalciumin së bashku me vitamina dhe minerale të tjera, dhe akoma më e rëndësishmja që fëmija juaj përfiton gjithashtu prej tij.

Nevojat ditore ndryshojnë sipas moshës dhe sasia e madhe dhe e vogël e kalciumit në organizëm mund të shkaktojnë komplikime shkruan Very Well Family.

Kolegji Amerikan i Obstetërve dhe Gjinekologëve (ACOG) rekomandon që nënat shtatzëna dhe ato që ushqehen me gji mbi moshën 19 vjeçe të konsumojnë 1000 mg kalcium çdo ditë përcjell Gazeta Shneta.

Nënat adoleshente kërkojnë pak më shumë. Ato kanë nevojë të mjaftueshme për të ruajtur eshtrat e tyre dhe depot e kalciumit në trupat e tyre, ndërsa mbështesin rritjen e foshnjës së tyre.

Për të mësuar më shumë rreth komplikimeve gjatë shtatzënisë KLIKO KËTU.

Prandaj, ekspertët rekomandojnë që adoleshentet shtatzëna të moshës 18 vjeçe dhe nën të marrin të paktën 1300 mg kalcium çdo ditë.

Kalciumi është një lëndë ushqyese e rëndësishme për trupin. Gjatë shtatzanisë, keni nevojë për më shumë kalcium për shëndetin tuaj dhe zhvillimin e foshnjës që rritet brenda jush.

Foshnja juaj në zhvillim ka nevojë për kalcium për të formuar kocka dhe dhëmbë. Mbi të gjitha, ata po ndërtojnë një skelet të tërë. Kalciumi është gjithashtu një lëndë ushqyese e rëndësishme për zemrën, muskujt, nervat dhe hormonet e foshnjës tuaj.

Gjatë shtatëzanisë, ju i jepni fëmijës tuaj gjithë kalciumin që i nevojitet, kështu që kur konsumoni sasinë e rekomanduar të kalciumit çdo ditë po kujdeseni për fëmijën tuaj dhe veten tuaj. Nëse nuk merrni mjaftueshëm, mund të dilni në disa komplikime. /Gazeta Shneta/