Mahnitëse: Ja çfarë shohin foshnjat në bark gjatë shtatzënisë

2018-01-14 në ora 09:03

Vizioni është gjëja e fundit që bebja zhvillon gjatë periudhës së shtatzënisë, gjë që ndihmon në atë se përse shikimi është shumë i ngathët.

Qepallat e foshnjës së palindur mbeten të mbyllura derisa të jeni në javën e 28 të shtatzënisë, transmeton Gazeta Shneta.

Kjo gjë lejon që retina të zhvillohet plotësisht, pastaj fillon t’i hapë sytë, kjo është diçka interesante.

Për shkak se kur hapin sytë, foshnjat binjake mund ta gjejnë njëri-tjetrin, dhe të prekin fytyrat e njëri tjetrit.

Ashtu sikurse barku nuk është krejtësisht i qetë, fëmija juaj mund të dëgjoj zërin tuaj, rrahjet e zemrës.

Deri në javën e 18 kur sytë janë të mbyllur, retina e foshnjës mund të lejojë që tek foshnja të depërtoj një sasi e vogël e dritës.

Në javën e 33, fëmija mund të shikojë forma të errëta pasi që në këtë periudhë sytë i ngushtohen dhe herë i zmadhohen./Gazeta Shneta/