Masturbimi gjatë shtatzënisë, gjithçka që duhet të dini

2018-05-11 në ora 08:07

Shtatzënia është mjaft emocionuese. Por për nënat e reja, ajo gjithashtu mund të shkaktojë nervozizëm. Ka shumë mite rreth shtatëzanisë. Ajo që lexoni në internet ose në libra mund të jetë konfuze.

Përgjigjja është e thjeshtë: Masturbimi është një veprim i natyrshëm, normal. Përveç nëse shtatzënia juaj është me rrezik të lartë, zakonisht është mirë të masturboni gjatë shtatzënisë. Një grua shtatzënë është ende një grua seksuale. Shumë gra mendojnë se epshi i tyre në fakt rritet ndjeshëm gjatë shtatzënisë. Ndërsa progesteroni dhe estrogjeni rriten, edhe oreksi juaj seksual mund të rritet.

E kundërta mund të jetë gjithashtu e vërtetë: Disa gra gjejnë se kanë zero interes në seks ose masturbim. Kjo është e kuptueshme mes vjelljes, lodhjes dhe ndryshimeve fizike në trupin tuaj. Shfaqja e interesit për seksin është gjithashtu normale, transmeton Gazeta Shneta.

Shumë gra mendojnë se masturbimi është një lehtësues i madh i tensionit gjatë shtatzënisë. Mund të jetë gjithashtu një alternativë e kënaqshme kur barku juaj në rritje e bën marrëdhënien e vështirë.

Rrethanat si këto mund të jenë arsye për t’u larguar nga seksi:

Keni shenja të lindjes së parakohshme, ose keni placenta previa si dhe gjakderdhjet vaginale./Gazeta Shneta/