Menopauza dhe perimenopauza, arsyjet që ndikojnë në shfaqjen e këtyre fazave te gratë

2021-04-22 në ora 17:00

Gjatë moshës 45 dher 55-vjeçare, te çdo grua fillon faza e menopauzës.

Kjo do të thotë se ju nuk do të keni cikël menstrual për 12 muaj dhe nuk mund të ngeleni shtatzënë shkruan VeryWellFamily, transmeton Gazeta Shneta.

Mësoni më shumë rreth komplikimeve gjatë shtatzënisë KËTU

Faktorët që ndikojnë në fillimin e menopauzës janë kryesisht gjentika dhe shëndeti në vezore.

Shpesh, gratë mund të përballen edhe me perimenopauzë, fazë kjo, e cila fillon kur hormonet e juaja fillojnë ndryshimin e tyre për t’u përgaditur rreth menopauzës.

Në anën tjetër, përgjatë menopuazës, gratë përballen me djersitje të shpeshtë dhe shtim në peshë./GazetaShneta/