Menopauza: Gjashtë përzierje bimore natyrale për të lehtësuar simptomat e mundimshme tek gratë

2021-04-18 në ora 23:48

Menopauza është një tjetër transformim në ciklin riprodhues të femrave. Dymbëdhjetë muaj rresht pa një pikë gjaku sinjalizon fazën tjetër të jetës, e cila mund të vijë me simptomat e veta shqetësuese.

Vitet e dhimbjeve menstruale, fryrja e barkut, dhe marrja e ilaçeve kundër dhimbjeve mund të ngrihet në tjetër nivel duke filluar nga pjesa e fitimit shtesë të nxehtësisë dhe dhimbjet e kyçeve shkruan Express.co.uk përcjell Gazeta SHneta.

A ka ndonjë gjë që mund të bëhet për të lehtësuar menopauzën?

“Shumica e grave do të përjetojnë disa simptoma rreth menopauzës,” paralajmëroi NHS.

Simptomat e menopauzës përfshin: ndezjet e nxehta, djersitjet gjatë natës, vështirësi për të fjetur, probleme me kujtesën dhe përqendrimin, thatësi dhe dhimbje të vaginës, dhimbje koke, humor i ulët ose ankth, palpitacione, ngurtësi e kyçeve, dhembje, masë muskulore e zvogëluar dhe infeksione të përsëritura të traktit urinar.

Megjithëse kohëzgjatja dhe ashpërsia janë të ndryshme për secilën grua, “simptomat zakonisht fillojnë disa muaj ose vite para se të ndërpriten menstruacionet”.

Shenja më e hershme e menopauzës është një ndryshim në modelin normal të menstruacioneve.

Përzirjet bimore të cilat mund të ndihmojnë në lehtësimin e simptomave të menopauzës janë këto:

– Gjethe mjedre, mund të zvogëlojë rrjedhat e rënda menstruale.

– Ginsengu, për të përmirësuar ndryshimet e humorit, dhe për të rritur gjatësinë dhe cilësinë e gjumit.

– Çaji jeshil, për të mbështetur forcën e kockave dhe për tu mbrojtur nga shtimi i peshës.

– Gingko bilboa, për të përmirësuar qarkullimin e gjakut dhe funksionin njohës.

– Likeri, i cili mund të ndihmojë në zvogëlimin e shfaqjes dhe gjatësisë së nxehtësisë.

– Valeriana, e cila mund të zvogëlojë stresin dhe ankthin, ndihmon gjumin. /Gazeta Shneta/